mandag, april 02, 2012

Pels I Modebranchen

Om ikke så lang tid er det ved at være projekt-tid for mit vedkommende, i år har Maria og jeg valgt at skrive om pels i modebranchen. Vi har super meget i tankerne, bla. at snakke med nogle dyrevelfærdsorganisationer, ud og besøge en minkfarm osv. Man har set så meget i tv om at mink har forfærdelige levevilkår. osv. Og derfor kunne vi godt bruge jeres hjælp, hvad sys du om at man bruger pels i modebranchen? Går du selv i det? Er det vigtigt for dig at dyrene har haft det godt? er du mest til ægte eller fake pels? osv.
Personligt sys jeg at det er vigtigt at dyrene har haft det godt og er blevet behandlet ordentligt. Prisen betyder helt sikkert også noget for mig. Om jeg er til ægte eller fake ved jeg ikke helt, det kommer igen an på prisen og kvaliteten, jeg sys at nogle gange kan fake pels kan se meget ægte ud og også virke ret lækkert.

Men hvad sys i? Giv din mening til kende så vil vi blive glade :)

Go´ dag :)

1 kommentar:

 1. Jeg er for pels..
  Jeg har tekstil på A, hvor vi bl.a. også kommer ind på pels, og i mit teknologi (og teknologi historie) har vi bl.a. besøgt Kopenhagen Fur (verdens største pels auktionshus). Så længe pels bliver brugt ordenligt og med respekt for dyret synes jeg det er helt i orden. Jeg har det selv bedst hvis det også er et dyr jeg selv spiser, da jeg synes det er respektfuldt at bruge så meget af dyret som overhovedet muligt.
  Pels er samtidig utroligt holdbart i forhold til mange andre klædningsmaterialer (pels kan jo sagtens holde 30år eller mere ved korrekt pleje!), til forskel på f.eks. bomuld, som er utroligt skadeligt for miljøet.
  Pelsvare er også en meget vigtig del af dansk eksport, så hvis det f.eks. blev forbydet i danmark, ville vi miste en kæmpe eksportindtæg, arbejdsløse m.m. i et omfang der er svær at beregne.

  Som til mode; jeg har svært ved at forholde mig til pels som en pelskrave på en jakke - eftersom man kan forvente jakken holder imellem 1-5år, og jeg personligt foretrækker det mere tidsløse look når det gælder pels, i respekt for at pelsen kan blive brugt i lang tid eller kan redesignes under kyndige hænder.

  Ang. fake pels; har det sådan lidt; det har krævet ægte pels for at kunne nærme sig ægte pels, og igen i forhold til så mange andre materialer (bomuld *host*) er det ik eså synd for dyrene end de skader andre materialer laver mod naturen --> dyrene.

  SvarSlet